WordPress weboldal sebesség növelése egyszerűen!

Home / Keresőoptimalizálás / WordPress weboldal sebesség növelése egyszerűen!

A weboldal sebesség növelése lehet a sikeres weboldalad egyik titka.

Ebben a cikkben segíteni szeretnék neked, hogy a weboldal sebesség növelése gyerekjáték legyen. Bemutatok neked pár bővítményt ami segítségedre lesz a gyorsítás során, még akkor is ha kezdő vagy.

Szerintem bátran kijelenthetem, hogy a WordPress az egyik legelterjedtebb CMS azaz tartalomkezelő rendszer. Az világ weboldalainak a 27%- a WordPress alapú. Jobbnál jobb sablonokkal és bővítményeket találhatunk amivel könnyen testre szabhatjuk a weboldalunkat, akár programozói tudás nélkül.Természetesen, ha összetettebb dolgokat szeretnél megvalósítani a honlapodon szükséged lesz egy programozóra, aki vagy egy saját bővítményt kódol le neked vagy egy már meglévőt alakít át.  Viszont ahhoz hogy javítani tudjuk a weboldalunk sebességén nem lesz szükségünk programozói tudásra, mivel számos bővítmény elérhető.
Az egyik nagy probléma általában a túl nagy méretű képek használata. Ahhoz, hogy csökkenjen a honlapod betöltési ideje, muszáj leszel tömöríteni a képeidet. Nézzük meg pár bővítményt, amivel megtudod tenni ezt a műveletet.

 

1. TinyPNG for WordPress

weboldal sebesség növelése

 

Az előző bejegyzésben már végig mentünk azon, hogy melyek azok az online eszközök amivel a weboldal sebesség növelése sikeres lesz. Most viszont megnézzük a bővítményt is. Ahhoz, hogy használni tudd a plugint szükséged lesz egy API kulcsra. Ezt egyszerűen a TinyPNG oldalán megtudod tenni. Meg kell adni a nevedet és az email címedet amire a kulcsot szeretnéd megkapni. Miután bemásoltad a megfelelő helyére a kulcsot, már használhatod is.

Mennyibe kerül a sebesség növelés

Havonta mindössze 500 darab képet tudsz csak optimalizálni. Ha ennél is több képet szeretnél tömöríteni, akkor érdemes elgondolkozni a fizetős változaton. 501 és 9.500 között mindössze 0,009 $ kell fizetni képenként(2.7 Ft/ kép)

2. Shortpixel

shortpixel sebesség növelés program

A weboldalukon aloldalonként megtudod vizsgálni, hogy mennyire vannak optimalizálva az ott használt képek. A Shortpixel azt is megmutatja, hogy ő mennyivel tudná jobban veszteség mentesen tömöríteni az adott képeket. Itt is szükséged lesz egy API kulcsra, ahhoz hogy használni tud a saját WordPress weboldaladon belül. Az első pluginnal szembe itt csak 100 darab képet tudsz ingyen tömöríteni havonta, ami szintén jó szám. Vagy legalábbis szerintem.  De ha ennél többre vágysz akkor a prémium lehetőségek között van 5.000 de 55.000 darabszámú csomagjuk is.

shortpixel wordpress plugin havidíj

 

Trükk/tipp: Használd a kettőt együtt és máris 600 darab képet tudsz optimalizálni havonta ingyen. Ami kis vállalkozók számára tökéletes választás lehet. ha ezen felül is szeretnél még ingyen tömöríteni, akkor használd az előző cikkemben említett weboldalakat.

Hozzászólások

Szia, én Sarca R. Ciprian vagyok a Brill Design egyik megálmodója. Pár éve váltom valóra az ügyfeleim elképzeléseit. Most azonban a tudásomat megszeretném osztani veled is. Hogy a te vállalkozásod is tudjon növekedni! Tarts velem és vezesd a vállalkozásodat a siker felé.

Ha hasznosnak találtad a cikket kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.