WordPress weboldal költöztetés gyorsan és egyszerűen.

Home / Weboldal / WordPress weboldal költöztetés gyorsan és egyszerűen.

WordPress weboldal költöztetés problémák nélkül.

Ha még nem volt dolgod WordPress weboldal költöztetéssel, akkor ezt a cikket neked írtam. Ha aggódsz, hogy valami olyasmit fogsz kipróbálni amivel tönkreteheted a weboldaladat, akkor olvasd végig a cikket és garantálom a sikert. Ugyanis csak olyan módszereket mutatok be neked amiket már én is használtam weboldal költöztetés során.

Oldal költöztetés után minden beállításom eltűnik?

Sokan attól tartanak, hogy egy költöztetés követően a beállítások elfognak veszni, és újból kell majd őket beállítani. Ha mi magunk állítjuk be őket akkor nem is lehet gond hiszen “emlékszem én rájuk, hiszen én csináltam”, de mi van akkor ha mégsem?  Akkor sem kell aggódnod ugyanis az új helyen is minden olyan lesz mint a régin volt.

Nézzünk meg pár bővítményt ,amivel ezt gyorsan és egyszerűen megteheted te magad is.

1. All-in-One WP Migration

all in one wp migration plugin

Ezzel a bővítménnyel csupán pár kattintás alatt letudod menteni a weboldalad tartalmát. Ezt megteheted a saját számítógépeden,de lehetőséged van FTP, Dropbox, Google Drive és Amazon S3 mentésre is. Most a saját gépre való mentést fogom neked megmutatni.

Mindenek előtt telepítsd fel a All-in-One WP Migration bővítményt. Azután menjünk rá az Export menüpontjára.

 

1-adatok exportálása weboldal költöztetés

 

Az Advanced options menüpont alatt lehetőséged van kiválasztani, hogy mi az amit nem szeretnél kiexportálni a weboldal költöztetés során.

 

2- mit nem szeretnél kimenteni weboldal költöztetésekor

 

Az Export to menüpont alatt megtalálhatod az 5 módot az exportálásra. Most fájlként fogjuk lementeni a weboldalunkat ezért a FILE lehetőséget válaszd ki.

 

3- exportálás módja kiválasztása

 

Megindul a weboldalunk exportálása. Majd előjön a Letöltés lehetőség. Mentsük le a fájlt a gépünkre.

 

letöltés

 

Ha még tetted meg eddig, akkor most telepítsd fel egy új WordPresst az új tárhelyeden. Ajánlat, egy olyan nevű adatbázist létrehozni ami megegyezik a régivel. Ha ezzel megvagy telepítsd fel a korábban használt bővítményt. Most az Export helyett az Import menüpontot kell választani.

 

5- importálás

 

Majd egyszerűen húzd be a már kimentett fájlt, mint ahogyan a képeket is szokás feltölteni.

 

6- fájl kiválasztása

 

A plugin elkezd dolgozni, és a weboldal költöztetés előtti állapotban fogja beállítani neked. Minden adattal együtt.

 

fájlok importálása

 

Sikeres importálás esetén, találkozni fogsz ezzel a kis ablakkal. Nyomd meg a CONTINUE gombot.

 

8-weboldal költöztetés sikeres importálás

 

Majd itt a Permalinks Settings vagy magyarul a közvetlen hivatkozások menüpont alatt állítsd be a linkeket és már készen is vagyunk. Gratulálok sikeresen költöztetted a weboldaladat.

 

linkek beállítása

2. WP Clone by WP Academy

wp clone by wp academy

Ahogyan a nevéből is kiderül, e bővítmény segítségével le tudjuk klónozni a létező weboldalunkat. Itt már nem kapuk olyan széles választékot mint az előző bővítmény esetén, de ha ragaszkodsz valamelyik felhőalapú szolgáltatóra, akkor számodra nem ez lesz a jó megoldás. Kövesd az alábbi videón látott lépéseket. Ez egy egyszerű és nagyszerű megoldás a weboldal költöztetésre.

Ha a cikk elolvasása után sem vagy biztos abban, hogy megtudod csinálni magadnak, akkor keress meg minket és segítünk. Ha bármilyen kérdésed van tedd fel hozzászólásban és rövid időn belül válaszolok neked.

Hozzászólások

Szia, én Sarca R. Ciprian vagyok a Brill Design egyik megálmodója. Pár éve váltom valóra az ügyfeleim elképzeléseit. Most azonban a tudásomat megszeretném osztani veled is. Hogy a te vállalkozásod is tudjon növekedni! Tarts velem és vezesd a vállalkozásodat a siker felé.

Ha hasznosnak találtad a cikket kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.