2 eszköz amely segít a weboldalad betöltési sebesség növelésében.

Home / Keresőoptimalizálás / 2 eszköz amely segít a weboldalad betöltési sebesség növelésében.

A weboldal betöltési sebesség növeléséről sokat megfeledkeznek.

2 olyan eszközt fogok neked bemutatni a mai cikkemben, amit én magam is használok. A cikk végére már alaposabban megfogod ismerni őket, és a használatukkal a betöltési sebesség is nőni fog.

 

A képek lassítják a weboldaladat.

Kezdeti státuszban, amikor csak pár darab kép van a weboldalon nem jelentenek problémát a nagyobb méretű képek. Azonban ha már több tucat képpel dolgozunk, érdemes figyelni a méretűkre is. Ugyanis ha sok nagyméretű kép van a weboldalunkon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az oldalunk betöltési ideje is nőni fog. Szóval ha nem szeretnéd, hogy a látogatóid csak úgy ott hagyják az oldaladat még az elején akkor érdemes a képeidet méreteire figyelni.Van egy jó képem, amit használni szeretnék és csak pár MB!

A pár megás képek sajnos lassítani fogják a honlapodat, ezért maximum fél megás képeket használj. Ez az a határ ami még elviselhető a betöltés szempontjából. De nem kell lemondanod a jó képeidről ugyanis több online felület létezik ahol pár kattintással veszteség mentesen, optimalizálja neked a képeket.Nézzük meg egy párat.

 

1.Tinypngtinypng weboldal betöltési sebesség növelése

Ő az én személyes kedvencem, amit rendszeresen használok és szerintem tökéletesen elvégzi amire tervezték. Az oldalon belül PNG és JPEG formátumú képeket tudunk tömöríteni veszteség mentesen ahogy ez a fenti képen is látszik.

Maximum 20 képet tudunk optimalizálni amelyek nem haladják meg a 5 megás limitet. Ha előfizetünk rá(25$/év), akkor a darabszám limit törlődik és a képek méret korlát 5MB-ről 25MB-re ugrik. Miután feltöltötted a képeket a panda máris elkezdi tömöríteni neked a képeket.

képek letöltése gyorsabb wordpress weboldal reményében

Ahogy a fenti képen látható, letudjuk tölteni az összes képeket egyszerre zip formájában, vagy esetleg egyesével, sőt még feltehetjük egyből a Dropboxunkra is. A WordPress felhasználok külön örülhetnek, mert ők bővítményként is használhatják a saját oldalukon. Nemsokára erről is írok egy kis összefoglalót.

2.Compressor.io

wordpress weboldal betöltési sebesség növelése egyszerűen

A Compressor a következő online felület ami minden bizonyára jó lesz a képeid optimalizálására. Itt azonban már 10MB a kép méret korlát, sőt a PNG és JPEG mellé GIF és SVG fájlokat is tudunk tömöríteni. És az eredményt rögtön az oldalon meg is tudjuk tekinteni, ami szerintem nagyon jó lett kitalálva. Az egyetlen dolog ami nekem nem tetszett annyira, az volt hogy egyszerre csak egy fájl tud tömöríteni. Ez természetesen csak akkor baj ha többet szeretnénk tömöríteni egyszerre. Viszont egy egy nagyobb kép tömörítésénél tökéletes felület.

 

Növeld a weboldalad betöltési idejét azzal, hogy megfelelő méretű képeket használsz. Azokat az oldalakat, amelyek gyorsan töltődnek be mindenki szereti, sőt még a Google keresőrobotok is. Ha kérdésed van tedd fel kommentben, és válaszolni fogok rá.

Hozzászólások

Szia, én Sarca R. Ciprian vagyok a Brill Design egyik megálmodója. Pár éve váltom valóra az ügyfeleim elképzeléseit. Most azonban a tudásomat megszeretném osztani veled is. Hogy a te vállalkozásod is tudjon növekedni! Tarts velem és vezesd a vállalkozásodat a siker felé.

Ha hasznosnak találtad a cikket kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.