10 tény, amit minden KKV marketingesnek tudnia kellene a Localis SEO-ról

Home / Keresőoptimalizálás / 10 tény, amit minden KKV marketingesnek tudnia kellene a Localis SEO-ról

Ma már a fogyasztók többsége interneten keresztül indít keresést, így a keresőoptimalizálás alapvető fontosságú bármely vállalkozás számára. A gondosan megtervezett Localis SEO marketing stratégiákat alkalmazó vállalkozások kiemelkedhetnek a tömegből, mivel olyan személyek számára jelenítik meg a céget, akik a vállalkozás területén keresnek.

Mutatjuk a legfontosabb tényezőket, amelyek segítenek a sikeres helyi keresőoptimalizálásban!

Google Cégem profil

 

A Google Cégem egy ingyenesen használható lehetőség a vállalkozások számára. Ha elkészíted az oldaladat, akkor előrébb kerülhetsz a keresőben, emellett a cím megadásával elérhetővé válik a Google térkép is, így bárki útvonalat tervezhet az üzletedhez. A Google Cégem összeköti a keresési megjelenéseket a profiloddal, így a felhasználók akár a keresőben, akár a térképben vagy a Google+ oldalon keresnek, az elsők között jelenhet meg a vállalkozásod a helyi kereséseknél.

 

NTC

 

Nagyon fontos, hogy helyesen vidd fel céged adatait az online címjegyzékekbe. Az NTC-t (név, cím, telefonszám) mindenhol ugyanabban a formátumban kell megadni, mivel az elgépelések vagy a különböző telefonszám formátumok összezavarhatják a keresőket, mert mindegyik variáns más-más üzletet jelent számukra. Ezzel romlik a helyezésed a találati listákon.

 

Vélemények

 

Az online vélemények fontosak az emberek számára, így kérd meg a fogyasztóidat, hogy értékeljék a cégedet. Sok potenciális vásárló a vélemények alapján dönt arról, hogy igénybe vegye-e a szolgáltatásodat vagy megvásárolja-e a termékedet. A Google Cégem oldalon különösen nagy hangsúlyt kell fektetni erre, mert ez az organikus keresési találatok között plusz információként jelenik meg. Ezen kívül a jobb véleményeknek köszönhetően akár előrébb is kerülhetsz a találati listán.

 

Helyi tartalom Local SEO

 

Település, mint kulcsszó

 

 

Amikor egy adott területet szeretnél kiszolgálni, akkor azt a weboldalodon is nyomatékosítanod kell. Ahol csak tudod, szerepeltesd a település nevét kulcsszóként: tüntesd fel a weboldal nevében, a címsorban, az oldal linkjében vagy a leírásban. Ez azért fontos, mert minél inkább hasonlít a keresési kifejezésre a talált szöveg, annál biztosabb, hogy azt fogják választani az érdeklődők, még akkor is, ha nem az elsők között szerepel a találat listán.

 

Helyi tartalom

 

Az érdeklődőket a tartalmaiddal is megtalálhatod és átterelheted a felületeinkre. Ehhez olyan helyi bejegyzéseket kell létrehoznod, amelyek az adott területen megvásárolható termékedről vagy szolgáltatásaidról szólnak. Ha van lehetőséged rá, akkor érdemes tartalmat gyártani a környékről, a környező üzletekről, partnerekről, programokról vagy aktuális eseményekről, hiszen ezek támogatják a helyi keresőoptimalizálást.

 

Linképítés

 

A tartalmi keresőoptimalizálás mellett fontos szerepe van a linképítésnek is. A Localis SEO esetében szükség van linkekre más helyi weboldalakról is. Törekedni kell arra, hogy egy üzleti partner vagy beszállító elhelyezze a céged adatait a honlapján, cikk jelenjen meg rólad a helyi sajtóban, és szerepelj minden helyi adatbázisban, tudakozóban.

 

Linképítés Local SEO

 

Google virtuális séta

 

A Google virtuális sétánál egy 3D fotót lehet hozzáadni a cég Google profiljához, amely a Google Térképben történő kereséseknél jelenik meg. Fontos az ügyfelek számára a vizualitás, így ezek a virtuális séták kétszer nagyobb valószínűséggel generálhatnak érdeklődést. Fontos előnye még, hogy a Google keresési algoritmusa előnyben részesíti azokat a profilokat, amelyek ezt a funkciót használják.

 

Lokális kulcsszókutatás

 

A Localis SEO-nál érdemes feltérképezni azokat a lokális kulcsszavakat, amelyek kapcsolódhatnak a cégedhez vagy a földrajzi területéhez. Ha például szállást kínálunk, akkor ide tartozhatnak a környéken található nevezetességek és látnivalók is, hiszen a vendégek az utazás tervezésekor ezekre a szavakra fognak rákeresni.

 

Lokális kulcsszókutatás

 

Helyi adatbázisok

 

A nagyobb adatbázisoknak (pl. TripAdvisor) erős kötődésük van a helyszínekhez, ezért rengeteg ember keresi fel őket információért, emellett a Google kereső is figyelembe veszi a rajtuk lévő tartalmakat. Ezekben az adatbázisokban való megjelenés segít abban, hogy jobb pozíciót érjen el a céged a helyi keresések listáján.

 

Időpont foglalás

 

A közvetlen keresési eredményekből az ügyfelek akár időpontot is foglalhatnak a Google funkciójának köszönhetően. A foglalásokat a rendszer referenciaként továbbítja a Google felé, emellett az ügyfeleknek nem kell külön felvenni a cégeddel a kapcsolatot, hanem azonnal időpontot kérhetnek, így nagyobb valószínűséggel lesz ügyfél a kereső személyből.

 

A Localis SEO tehát több látogatót hoz, amellyel növekedhet a bevételed, a hirdetési költségeid olcsóbbak lehetnek, hiszen jobban célozhatod a kampányokat. Ez egy olyan eszköz, amivel versenyelőnyre tehetsz szert, mivel a hatékonysága ellenére a hazai vállalkozások ritkán használják.

 

A 360 marketing hatékony megoldást kínál neked, hogy a vállalkozásod ismertebb legyen az interneten ennek köszönhetően többen fognak felhívni és üzletedbe is több vásárló fog érkezni.

Hozzászólások

Ez a tartalom egy vendég blog bejegyzés.

Ha hasznosnak találtad a cikket kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.